Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skilsmisse

En skilsmisse betyder som regel, at du skal igennem en hård og følelsesmæssig tid, hvor du samtidig skal tage stilling til mange juridiske, økonomiske og praktiske spørgsmål.

Her på siden finder du svar på mange af dine spørgsmål. Du kan bla. se infografikker og statistikker om skilsmisse og separation samt finde links til de vigtigste skilsmissepapirer.

Du kan også kontakte vores dygtige skilsmisseadvokater i ADVODAN, så du får professionel rådgivning om netop din situation.

Læs mere


I kan vælge, om I vil skilles med det samme, eller om I vil igennem en separationsperiode, inden I bliver skilt.

SEPARATION

For at blive separeret skal en af jer udfylde en ansøgning om separation på Familieretshusets hjemmeside. Når I har søgt om separation, skal I flytte fra hinanden inden for tre måneder. Ellers risikerer I, at jeres separation bliver annulleret. 

Er I ikke enige om at blive separeret, kan den ene af jer godt sende ansøgningen til Familieretshuset alligevel.

 

SKILSMISSE

Er I enige om det, kan I blive skilt med det samme. I skal udfylde en ansøgning om skilsmisse på Familieretshusets hjemmeside. Har I fælles børn under 18 år skal I igennem en refleksionsperiode på 3 måneder, såfremt I søger om direkte skilsmisse.

Refleksionsperioden er tænkt som en mulighed for, at I kan reflektere over, hvorvidt I ønsker en skilsmisse og i givet fald, hvordan I bedst kan passe på børnene i forbindelse med skilsmissen.

Er I ikke enige om at blive skilt, kan I først søge om skilsmisse, når I har været separeret i seks måneder. I kan dog blive skilt uden først at have været separeret og selvom I er uenige, hvis der er tale om utroskab, vold eller bigami.

Hvis I er uenige, bliver I indkaldt til et møde i Familieretshuset, hvor I får hjælp til at løse jeres uenighed og fastlægge vilkårene for skilsmissen.

For at kunne blive separeret eller skilt skal I være enige om, hvorvidt der skal betales ægtefællebidrag, og hvis I har en lejebolig, skal I være enige om, hvem af jer der skal have ret til at fortsætte lejemålet. Kan I fortsat ikke blive enige, bliver sagen sendt videre til Familieretten, hvor sagen vil blive afgjort af en dommer.

 

DELING AF VÆRDIER

Når I bliver skilt, skal I dele jeres fælles gæld og værdier imellem jer. Det betyder, at I skal dele alt, hvad I ejede, mens I var gift såsom fast ejendom, værdipapirer, bil og indbo. Hvis I har lavet en ægtepagt, som giver den ene eller jer begge særeje over særlige ting eller formuer, skal de værdier trækkes ud af boet, inden det gøres op og deles.

BØRN OG SKILSMISSE

Hvis I har fælles børn skal I tage stilling til bopæl, samvær, børnebidrag og evt. forældremyndighed. Det er bedst for børnene, hvis I som forældre bliver enige. Er I ikke enige om de fremtidige rammer for børnene, kan I søge hjælp i Familieretshuset eller hos en advokat.

SØG RÅDGIVNING I FORBINDELSE MED SKILSMISSE

En god skilsmisseadvokat kan forebygge eventuelle retstvister. Det kan være dyrt at få afgjort problemstillinger i en retssag, hvis først skilsmissen går helt i hårdknude og parterne stopper med at forhandle på fornuftig vis. En god skilsmisseadvokat er din garanti for, at du kommer optimalt ud af ægteskabet i forhold til dine rettigheder, pligter og økonomi.


FORLØB OVER SKILSMISSE

Lange sagsbehandlingstider i Familieretshuset har konsekvenser
10. dec 2019 5 kommentarer

I april 2019 indførte regeringen et nyt system, hvor skilsmissesager og familie-tvister nu først og fremmest skal afgøres i det nye Familieretshus. Nu er det hele samlet ét sted for at gøre det nemmere og mere smidigt. Men hvad der blev skabt i god mening, har i stedet givet større problemer for familierne, hvor mange er kommet i klemme i de lange ventetider.

Nu træder nye skilsmisseregler i kraft
11. mar 2019 32 kommentarer

Den 1. april får Danmark et helt nyt familieretssystem. Formålet er at gøre processen omkring blandt andet skilsmisse mere enkel for alle parter, og så er der et ekstra fokus på at få børnene godt igennem, når familien splitter op. Læs om de vigtigste tiltag her.

Skilsmissesæreje og arv
03. jan 2019 21 kommentarer

Skilsmissesæreje kan komme på tale i to situationer: Særejet kan bruges til at sikre din egen formue i en ægtepagt, hvis du bliver skilt, eller sikre arven du tildeler din arving i et testamente.

Overblik: Sådan bliver det nye skilsmissesystem
05. apr 2018 86 kommentarer

Før påske blev regeringen og alle Folketingets partier enige om et nyt skilsmissesystem, hvor hensynet til barnet bliver altafgørende. Det nye system skal træde i kraft d. 1. april 2019.

Nye regler om ægtefællers økonomiske forhold
20. dec 2017 367 kommentarer

Den 1. januar 2018 træder den nye lov om ægtefællers økonomiske forhold i kraft. Det betyder nye regler om blandt andet særeje, gaveægtepagt og deling af formue eller gæld.

Undgå eks’ens gæld ved skilsmisse
24. jan 2017 194 kommentarer

Mange tror, at det er i ægteskabet, at partnerens gæld udgør en risiko for privatøkonomien. Men faktisk er det i en helt anden situation, at gælden kan ramme hårdt – nemlig i tilfælde af skilsmisse.


Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.