Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skilsmisse

En skilsmisse betyder som regel, at du skal igennem en hård og følelsesmæssig tid, hvor du samtidig skal tage stilling til mange juridiske, økonomiske og praktiske spørgsmål.

Her på siden finder du svar på mange af dine spørgsmål. Du kan bla. se videoguides, infografikker, statistikker om skilsmisse og separation samt finde links til de vigtigste skilsmissepapirer.

Du kan også kontakte vores dygtige skilsmisseadvokater i ADVODAN, så du får professionel rådgivning om netop din situation.

Læs mere
FORLØB OVER SKILSMISSE

Skilsmissesæreje og arv
03. jan 2019 15 kommentarer

Skilsmissesæreje kan komme på tale i to situationer: Særejet kan bruges til sikre din egen formue i en ægtepagt, hvis du bliver skilt, eller sikre arven du tildeler din arving i et testamente.

Overblik: Sådan bliver det nye skilsmissesystem
05. apr 2018 39 kommentarer

Før påske blev regeringen og alle Folketingets partier enige om et nyt skilsmissesystem, hvor hensynet til barnet bliver altafgørende. Det nye system skal træde i kraft d. 1. april 2019.

Nye regler om ægtefællers økonomiske forhold
20. dec 2017 110 kommentarer

Den 1. januar 2018 træder den nye lov om ægtefællers økonomiske forhold i kraft. Det betyder nye regler om blandt andet særeje, gaveægtepagt og deling af formue eller gæld.

Undgå eks’ens gæld ved skilsmisse
24. jan 2017 123 kommentarer

Mange tror, at det er i ægteskabet, at partnerens gæld udgør en risiko for privatøkonomien. Men faktisk er det i en helt anden situation, at gælden kan ramme hårdt – nemlig i tilfælde af skilsmisse.

Skal pensionen deles ved skilsmisse? Sådan er reglerne
26. apr 2016 40 kommentarer

Er du en af de mange, som ikke ved, hvordan pensionen deles, hvis du og din ægtefælle skal skilles? Få styr på reglerne her.

Børnebidrag: Få svar på de 10 hyppigste spørgsmål
07. mar 2016 359 kommentarer

Som forælder har du pligt til at forsørge dit barn, uanset om du bor sammen med barnet eller ej. Men hvornår skal du som forælder betale børnebidrag? Hvad gør du, hvis den anden forælder ikke betaler det aftalte beløb? Og gælder reglerne om børnebidrag også bonusbørn? Få svar på det og meget mere her.


I kan vælge, om I vil skilles med det samme, eller om I vil igennem en separationsperiode, inden I bliver skilt.

Separation

For at blive separeret skal en af jer udfylde en ansøgning om separation på statsforvaltningens hjemmeside. En separation koster et gebyr på 420 kr.

Når I har søgt om separation, skal I flytte fra hinanden inden for tre måneder. Ellers risikerer I, at jeres separation bliver annulleret.

Er I ikke enige om at blive separeret, kan den ene af jer godt sende ansøgningen til statsforvaltningen alligevel.

Skilsmisse

Er I enige om det, kan I blive skilt med det samme. I skal udfylde en ansøgning om skilsmisse på statsforvaltningens hjemmeside, og samtidig skal I indbetale et gebyr på 420 kr.

Er I ikke enige om at blive skilt, kan I først søge om skilsmisse, når I har været separeret i seks måneder.

I kan dog blive skilt uden først at have været separeret og selvom I er uenige, hvis der er tale om utroskab, vold eller bigami.

Hvis I er uenige, bliver I indkaldt til et møde i statsforvaltningen, hvor I får hjælp til at løse jeres uenighed og fastlægge vilkårene for skilsmissen. Vilkårsforhandlingen i statsforvaltningen koster et gebyr på 950 kr. Kan I fortsat ikke blive enige, bliver sagen sendt videre til byretten.

Deling af værdier

Når I bliver skilt, skal I dele jeres fælles gæld og værdier imellem jer. Det betyder, at I skal dele alt, hvad I ejede, mens I var gift såsom fast ejendom, værdipapirer, bil og indbo. Hvis I har lavet en ægtepagt, som giver den ene eller jer begge særeje over særlige ting eller formuer, skal de værdier trækkes ud af boet, inden det gøres op og deles.

I skal også aftale, om den ene af jer skal betale ægtefællebidrag til den anden.

Børn og skilsmisse

Hvis I har fælles børn skal I tage stilling til bopæl, samvær, børnebidrag og evt. forældremyndighed. Det er bedst for børnene, hvis I som forældre bliver enige. Er I ikke enige om de fremtidige rammer for børnene, kan I søge hjælp i Statsforvaltningen eller hos en advokat.

Søg rådgivning i forbindelse med skilsmisse

En god skilsmisseadvokat kan forebygge eventuelle retstvister. Det kan være dyrt at få afgjort problemstillinger i en retssag, hvis først skilsmissen går helt i hårdknude og parterne stopper med at forhandle på fornuftig vis.

En god skilsmisseadvokat er din garanti for, at du kommer optimalt ud af ægteskabet i forhold til dine rettigheder, pligter og økonomi.


Du er her
GØR SOM 12.422 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.422 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.