Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skilsmisse

Separation

Hvis du og din ægtefælle ikke længere ønsker at være gift, kan I vælge at blive separeret. Separationen er en slags prøveperiode, hvor I overvejer, om I fortsat ønsker at være gift, eller om I ønsker en permanent skilsmisse.

Du er her

Hvis du og din ægtefælle ikke længere ønsker at være gift, kan I vælge at blive separeret. Separationen er en slags prøveperiode, hvor I overvejer, om I fortsat ønsker at være gift, eller om I ønsker en permanent skilsmisse.

HVAD ER EN SEPERATION?

En separation ophæver mange af de regler, der gælder, når man er gift. Eksempelvis arver I ikke længere efter hinanden. En separation ophæver imidlertidig ikke selve ægteskabet. Det betyder, at man først kan blive gift med en anden, når man er skilt.

ANSØGNING OG SEPARATIONSGEBYR

For at blive separeret skal en af jer indsende en ansøgning til Familieretshuset. Separation koster et gebyr på 420 kr., som skal indbetales samtidig med ansøgningen. 

Du udfylder ansøgningen om separation på Familieretshusets hjemmeside, hvor du logger ind og underskriver med dit NemID.

SØG RÅDGIVNING NÅR DU SKAL SEPARERES

Inden du sender papirerne ind, bør du henvende dig til en advokat. Det sikrer, at du udfylder papirerne korrekt og fx undgår at fraskrive dig retten til ægtefællebidrag. 

Når papirerne er sendt, skal I flytte fra hinanden inden for tre måneder, og I må ikke genoptage jeres samliv i den periode. Gør I det, bortfalder separationen, og I skal starte forfra med processen.

Har I fx af økonomiske grunde ikke mulighed for at flytte fra hinanden, skal I gå til advokaten og få udarbejdet en erklæring. Ellers risikerer I, at separationen bortfalder, fordi I bliver ved med at bo sammen.

Få overblik over hvad en separation er

SKILSMISSE EFTER SEPARATION

Hvis I er enige om, at I vil skilles, kan I når som helst vælge at blive skilt. Er I ikke enige om skilsmisse, skal I være separeret i seks måneder, før det er muligt for en af jer at søge om skilsmisse.

Skilsmisse efter separation sker ikke automatisk. I skal sende en ny ansøgning til Familieretshuset, hvis I ønsker at blive skilt.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med din separation?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.