PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Ansatte & medarbejdere

Har du ansatte i din virksomhed skal du sikre dig, at du overholder lovgivningen inden for ansættelsesretten. Hos Advodan kan vi rådgive dig om ansættelsesretten, så du kan passe godt på din virksomhed og dine medarbejdere. Vi kan blandt andet hjælpe din virksomhed med at udarbejde og gennemgå ansættelseskontrakter, vejlede i forbindelse med eventuel bortvisning eller opsigelse af medarbejdere. Vi kan også bistå med vejledning inden for kunde- og konkurrenceklausuler, personalehåndbog, funktionærloven, sygemeldte medarbejdere og meget mere.

Alle vores ydelser

Ansættelseskontrakt

Skal du ansætte medarbejdere til din virksomhed, så skal du have en ansættelseskontrakt til dem. Ansættelseskontrakten beskriver vilkårene for medarbejderne i din virksomhed.

Bortvisning af medarbejder

Bortvisning betyder, at du som arbejdsgiver stopper din medarbejders ansættelse med øjeblikkeligt varsel. Det stiller store krav til virksomheden at bortvise en medarbejder, vi anbefaler derfor, at du får hjælp fra en advokat.

Kunde- og konkurrenceklausuler

En konkurrenceklausul kan være en nødvendighed for at sikre mod konkurrencehandlinger fra tidligere medarbejdere. En kundeklausul er et forbud mod at have forretningsmæssig forbindelse til en tidligere arbejdsgivers kunder eller forretningsforbindelser.

Opsigelse af medarbejder

Det er vigtigt at du er klædt ordentligt på, hvis du skal opsige en medarbejder. En opsigelse kan blive meget dyr, hvis den er i strid med fx funktionærloven eller ligebehandlingsloven.

Personalehåndbog

De fleste virksomheder har en personalehåndbog, der beskriver retningslinjer og regler for medarbejdere. Personalehåndbogen indeholder, udover mere faste regler, forskellige personalepolitikker, der er vigtige for virksomheden.

Funktionærloven

Funktionærloven indeholder blandt andet regler om opsigelse, løn under sygdom og barsel. Er du arbejdsgiver og har du medarbejdere, der er omfattet af funktionærloven, så bør du tage en advokat med på råd.

Sygemeldt medarbejder og 120-dages reglen

Har du en sygemeldt medarbejder, er det vigtigt, at du håndterer forløbet korrekt. Skal du opsige en sygemeldt medarbejder, eller skal du gøre brug af 120-dages reglen, så tag en advokat med på råd.

Ansættelseskontrakt

Skal du udarbejde en ansættelseskontrakt? Hos Advodan kan vi hjælpe dig med at udarbejde eller gennemgå ansættelseskontraktens indhold alt afhængig af, om der er tale om en medarbejder som er timelønnet eller funktionærer.

Få hjælp til at udarbejde en ansættelseskontrakt

Bortvisning af medarbejder

Overvejer du at bortvise en medarbejder? En bortvisning stiller altid store krav til virksomheden, og kræver, at medarbejderen i væsentlig grad har misligholdt de regler, som er gældende ved det pågældende ansættelsesforhold. Hos Advodan anbefaler vi altid, at du tager en advokat med på råd, hvis du ønsker at stoppe et ansættelsesforhold med øjeblikkelig virkning.

Få hjælp til bortvisning af medarbejder

Kunde og konkurrenceklausuler

Vil du gerne tilføje en kunde- eller konkurrenceklausul til ansættelseskontrakten? Hos Advodan anbefaler vi, at du tager stilling allerede ved ansættelsen.

Få rådgivning om kunde- og konkurrenceklausuler

Opsigelse af medarbejder

Vil du gerne opsige en medarbejder, er der en række forhold du skal overholde og forholde dig til inden opsigelsen. Hos Advodan kan vi klæde dig ordentlig på og sikre, at du ikke er i strid med loven.

Få hjælp til opsigelse af medarbejder

Personalehåndbog

En personalehåndbog beskriver en virksomheds retningslinjer og regler for medarbejdere. Vi kan hjælpe dig med at udarbejde eller gennemgå din virksomheds personalehåndbog.

Få hjælp til din virksomheds personalehåndbog

Funktionærloven

Har du spørgsmål til reglerne om opsigelse, løn under sygdom, barsel eller noget fjerde inden for funktionærloven? Hos Advodan kan vores erfarne erhvervsadvokater rådgive dig ifm. generelle spørgsmål eller udfordringer med en eller flere af dine medarbejdere.

Få rådgivning om funktionærloven

Rådgivning om sygemeldt medarbejder

Vil du gerne opsige en sygemeldt medarbejder? Hos Advodan kan vi hjælpe dig med at håndtere forløbet korrekt, både i tilfælde af funktionærlovens regler, eller hvis du vil gøre brug af 120-dages reglen.

Få rådgivning om sygemeldt medarbejder