Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Markedsføringsloven

Sammenligning af produkter

Sammenligning af produkter skal være objektiv og må ikke vildlede eller fremkalde mulighed for forveksling.

Du er her

Det er som hovedregel tilladt at sammenligne eget produkt med andre erhvervsdrivendes produkter af samme type.

Benytter du en sådan sammenlignende reklame, skal du dog være opmærksom på, at sammenligningen skal være objektiv og ikke være egnet til at vildlede eller fremkalde forveksling mellem produkterne.

Det er ikke tilladt at miskreditere eller nedvurdere en konkurrents produkter, varemærker, kendetegn og lignende, ligesom det heller ikke er tilladt at udnytte eller drage fordel af den goodwill, der er knyttet til en konkurrents produkter, varemærker eller lignende kendetegn.

I forhold til forbrugere kan risikoen for vildledning relatere sig til en række forskellige elementer i markedsføringen, eksempelvis produktets art, væsentligste egenskaber ved produktet, karakteren af salgsprocessen, erklæringer eller symboler, prisen og beregningen heraf, varemærker og andre forretningskendetegn.

Derudover må markedsføringen ikke udelade eller skjule væsentlige oplysninger, eller præsentere sådanne oplysninger på en for forbrugeren uklar, uforståelig, dobbelttydig eller uhensigtsmæssig måde.

Ved markedsføring af et bestemt produkt betyder det, at produktets væsentligste karakteristika ikke må udelades eller præsenteres på en vildledende måde, ligesom at prisen på produktet skal oplyses inklusiv moms, afgifter og andre relevante omkostninger.

Har du brug for hjælp til Markedsføringsloven?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Markedsføringsloven?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.