Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Dødsbo og bodeling

De første dage efter dødsfaldet

Mister du én af dine nærmeste, er det en god idé straks at kontakte en bedemand, som kan hjælpe dig med at anmelde dødsfaldet.

Du er her

Har du ukendte børn, kan du begrænse deres arv via et testamente. Tager du ikke stilling, arver børnene automatisk din formue.
Lever du i en sammenbragt familie med dine og mine børn, kan du vælge at ligestille børnene. En anden mulighed er at tilgodese dine egne børn ved at begrænse arven til din ægtefælles børn.
Du kan også vælge at oprette en ægtepagt. Det er relevant, hvis du for eksempel har en større formue, ejendele med stor affektionsværdi eller ejer en virksomhed.

Alle dødsfald skal anmeldes til sognepræsten, som giver besked videre til skifteretten. På dødsanmeldelsen anfører I den person, som skifteretten efterfølgende skal kontakte. Bedemanden kan også hjælpe med at opfylde ønsker omkring begravelsen.


Begravelse

Begravelsen skal som udgangspunkt finde sted senest otte dage efter dødsfaldet. Bestiller du begravelsen, hæfter du i første omgang for udgifterne. Er der midler i boet, bliver udgifterne refunderet, når boet er gjort op.

Alle udgifter i forbindelse med begravelsen afholdes af boet og trækkes fra før beregning af boafgift. Gem derfor alle kvitteringer, som skal medregnes i boopgørelsen.

Kommunen giver i mange tilfælde tilskud til begravelsen. Hos ADVODAN hjælper vi dig med at undersøge, om du kan få støtte.


Må jeg tømme huset?

Du må aldrig fjerne værdier fra boet, før det er besluttet, hvordan dødsboet skal behandles, og hvem der skal arve. Indtil mødet i skifteretten må du som arving ikke røre afdødes ejendele, ejendom og formue.

Regninger og PBS

Det er vigtigt, at du orienterer banken om dødsfaldet, ligesom du også i de fleste tilfælde straks bør stoppe PBS-betalingerne. Du må heller ikke hæve på afdødes konti eller bruge afdødes kontanter. Husk også at opsige abonnementer som avis, telefon og medlemskaber.

 

Brug advokaten som rådgiver

Der er mange juridiske spørgsmål, som trænger sig på i forbindelse med et dødsfald. Det er derfor en god idé at bringe advokaten på banen samtidig med, at du kontakter bedemanden.

Hos ADVODAN hjælper vi dig gennem alle de spørgsmål, der melder sig de første dage. Vi ved, hvad du kan og må gøre ved afdødes ejendele, hvilke regninger du må betale, og hvilke regninger du ikke må betale.

Har du brug for hjælp til Dødsbo og bodeling?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Dødsbo og bodeling?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.