Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Dødsbo og bodeling

Husk at sikre din arv

Når behandlingen af boet er godt overstået, er der en række områder, du som efterlevende bør være opmærksom på. Det er fx vigtigt, at du ændrer dine personlige papirer, så selvangivelse og testamente er tilpasset din nye situation.

Du er her

Når du modtager en arv, er der en række overvejelser, du bør gøre, hvis du ønsker at sikre den bedst muligt.

Hvis du eksempelvis er gift og har arvet i et dødsbo, har du måske et ønske om ikke at skulle dele arven med din ægtefælle, hvis I en dag skal skilles.

Måske har den, du har arvet fra, bestemt, at du skal have særeje over arven i et testamente.

Har du særeje, skal du sørge for, at arven holdes adskilt fra din øvrige formue, som ikke er særeje. Hvis du ikke sørger for denne adskillelse, risikerer du, at særejet bortfalder.

Hvis ikke der er bestemt særeje i et testamente, kan du stadig få særeje over din arv. Men det kræver, at du sammen med din ægtefælle opretter en ægtepagt og får den tinglyst. I den forbindelse kan I for eksempel aftale, at den arv, du har fået, er dit særeje, og den arv, som din ægtefælle har eller vil få, også skal være særeje for ham/hende.

Hos ADVODAN hjælper vi dig med at gøre en svær tid mindre kompliceret. Vi sikrer samtidig, at alle dine personlige papirer og juridiske dokumenter er i orden. På den måde kan du gå fremtiden i møde uden ubehagelige overraskelser. 

Læs mere om testamente og arv

Har du brug for hjælp til Dødsbo og bodeling?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Dødsbo og bodeling?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.