Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Rekonstruktion, insolvens og konkurs

Personlig hæftelse

Personlig hæftelse afhænger af din virksomhedsselskabsform. Du hæfter for eksempel personligt, når der er tale om et interessentselskab.


Er din virksomhed et aktie- eller anpartsselskab, hæfter selskabet for gælden. Du hæfter dog personligt, hvis du har kautioneret personligt eller har kørt driften videre, selvom din virksomhed var nødlidende. ADVODAN rådgiver dig, så du ved, hvad du hæfter for, når din virksomhed er i problemer.

Har din bank bedt dig underskrive en selvskyldnererklæring i forbindelse med udlån af penge, hæfter du personligt for selskabet. Inden du underskriver en selvskyldnererklæring, er det en god idé at henvende dig til en advokat for at få overblik over, hvad du hæfter for nu og i fremtiden.

Du har samtidig et ansvar for at handle forsvarligt i forhold til din virksomhed. Dermed har du blandt andet pligt til at reagere, hvis din virksomhed er insolvent og ikke kan betale sine regninger. Ellers kan du risikere at blive stillet personligt til ansvar for dine handlinger.

Er din virksomhed direkte konkurstruet, må du ikke flytte værdier ud af virksomheden. Du kan komme til at overtræde loven uden at ville det. Henvend dig i stedet til din advokat og få hjælp til at vurdere mulighederne.

 

 

Har du brug for hjælp til Rekonstruktion, insolvens og konkurs?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Rekonstruktion, insolvens og konkurs?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.