Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Virksomhedens livscyklus

Virksomhedens livscyklus

En virksomheds livscyklus består både af medgang og modgang, og ind i mellem vil du støde på udfordringer og muligheder, som kræver, at du justerer og retter til, hvis du vil fremtidssikre din forretning.

Klik på de forskellige hændelser i oversigten herunder og læs de guides, der relaterer sig til emnet.

Opstart af virksomhed
Selskabsform eller personligt ejet?
Valg af virksomhedsform Mere

Når du starter virksomhed, kan du aktivt styrke din forretning ved at vælge den rette virksomhedsform og struktur fra begyndelsen. Dit valg af virksomhedsform og struktur har stor indflydelse på eksempelvis finansiering, risiko, skatteforhold og fremtidigt salg.

LÆS MERE
Skal jeg have et holdingselskab?
Stiftelse af holdingselskab Mere

Risikominimering, nemmere ejerskifte og åbenlyse skattebesparelser er blot et udvalg af de fordele, der er forbundet med at eje en virksomhed gennem et holdingselskab.

LÆS MERE
Modning
Bør jeg omdanne min virksomhed?
Omdannelse af virksomhed Mere

Går det din personlige virksomhed godt, kan du overveje at omdanne den til et selskab – fx et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Som virksomhedsejer giver det dig en række fordele.

LÆS MERE
Tid til en professionel bestyrelse?
Etablering af bestyrelse Mere

En professionel bestyrelse kan være med til at sikre øget indtjening og fortsat udvikling af din virksomhed – uanset, om du har er en stor, lille, nystartet eller veletableret virksomhed.

LÆS MERE
Vil du udvide ejerkredsen?
Ny medejer Mere

Når du tager en ny ejer ind i din virksomhed, er der en række forhold, I sammen bør drøfte og gennemtænke.

LÆS MERE
Køb, salg eller opsplitning
Er det tid til salg af virksomheden?
Salg og generationsskifte af virksomhed Mere

Uanset om du vælger at sælge en del af virksomheden eller det hele samlet, kræver det forberedelse og research. Ved at være i god tid kan du forberede dig bedst muligt på en forhandling.

LÆS MERE
Skal virksomheden splittes op?
Opsplitning eller spaltning Mere

Der kan være mange årsager til, at en virksomhed skal splittes op i mindre dele.Men som udgangspunkt er det mest relevant, hvis du driver din virksomhed i selskabsform.

LÆS MERE
Ændringer i privatlivet
Skal du skilles?
Skilsmisse i ejerkredsen Mere

En skilsmisse kan i værste ødelægge din virksomhed, hvis ikke du og dine medejere sikrer virksomheden ved at gøre den til særeje i en ægtepagt. Dermed indgår virksomheden ikke i ægteskabets fælles formue og bliver ført uden om bodelingen ved skilsmisse.

LÆS MERE
Er virksomheden ramt af sygdom eller dødsfald?
Sygdom eller dødsfald i ejerkredsen Mere

Død, sygdom og ulykke kan ramme alle, og det kan lamme en virksomhed. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at sikre din virksomheds eksistens bedst muligt.

LÆS MERE
Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.