Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Lejeret

Menu

Lejeret

En privat aftale om en lejebolig er en lejeaftale om et hjem. For lejer betyder det tag over hovedet, for udlejer er det typisk en investering. For begge parter er det vigtigt, at der er styr på, hvem der er ansvarlig for vedligeholdelse, hvor meget det skal koste at bo til leje, samt hvilke frister der skal overholdes i forbindelse med opsigelse eller fraflytning. Nogle ting kan I frit aftale jer ud af, andre ting er fast reguleret i lejeloven.

print

Det skal du huske

Lejekontrakten er et vigtigt værktøj, hvis der opstår uenighed.

En lejeaftale er gyldig, uanset om I har en lejekontrakt eller ej. Men det er en god idé at skrive en kontrakt, fordi den er et vigtigt værktøj, hvis der opstår konflikter, uenigheder eller misforståelser. Uanset om du er lejer eller udlejer, kan du kræve, at der bliver udarbejdet en kontrakt, inden du indgår en aftale om en lejebolig.

Huslejens størrelse skal være i overensstemmelse med det lejedes værdi.

Uanset om du er lejer eller udlejer, kan ADVODANs lejeretsadvokater hjælpe dig med at forstå reglerne omkring fastsættelse af huslejen for dit lejemål. Er du udlejer, kan du få en forhåndsgodkendelse af huslejen hos dit lokale huslejenævn.


Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.


Du er her
GØR SOM 11.855 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 11.855 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder og gode råd om jura. Vi sender ud to gange hver måned.

* Din tilmelding afgives til ADVODAN A/S
– CVR nr.: 2979 5185